Šola jahanja

Pri nas je glavna dejavnost šola prijaznega jahanja, kjer se poleg kvalitetnega tečaja jahanja naučiš tudi o pristopih, ki so konjem prijazni. Učimo običajno športno angleško jahanje, s poudarkom na dresurnem jahanju.

Pri nas lahko opravljaš izpite Jahač 1 in Jahač 2, nudimo pa tudi nadaljevalni tečaj jahanja po opravljenem izpitu Jahač 2.

Posebnost naše jahalne šole je, da pri nas jahaš brez uporabe sile – da je konjem bolj prijetno, jahamo brez brzde. V nadaljevalnem tečaju pa se po želji lahko naučiš osnov dresure tudi brez uzde. Torej … učenje komunikacije s konjem je zagotovljeno!

Kako poteka šola jahanja?

Šola jahanja poteka skozi vse šolsko leto, od septembra do junija. Najhitreje se naučiš jahanja, če tečaj obiskuješ redno, 1x ali 2x na teden. Ob vpisu na redni tečaj avtomatsko postaneš tudi član našega Rock Ranča!

Če pa si želiš jahati bolj priložnostno in po posameznih urah, pa lahko plačaš posamezne ure, ki so dražje, ali pa poravnaš letno članarino in plačuješ cenejše ure.

Posebnost naše jahalne šole je delo v parih ali v trojkah (ob primernem predznanju). Večjih skupin ni, razen, kadar se pripravljamo na posebne jahalne prireditve, nastope in projekte (npr. snemanje božične zgodbe ipd.).

Delo v parih je pomembno tudi zaradi povezovanja jahačev, trening v dvojicah pa omogoča hitrejše napredovanje jahačev, saj vlečejo drug drugega naprej. Omogoča tudi hitrejše samostojno jahanje, hkrati pa je kvaliteta treninga enaka kot pri individualnih jahalnih urah.

Po želji lahko obiskuješ tudi individualne jahalne ure.

Učne ure so prilagojene starosti in sposobnosti naših jahačev. Poni ure so primerne za otroke od 3. do 7. leta, v šolske ure pa vpisujemo jahače od 6. leta dalje. Za osebe s posebnimi potrebami se dogovorimo, kakšno obliko tečaja bodo obiskovali in jih vključimo v redni tečaj takoj, ko so na to pripravljeni.

Rezervirajte si svoj termin ali poskusno uro jahanja po elektronski pošti ali prek telefona 031 216 438 (Živa).

Poni ure (za otroke od 3. do 7. leta)

Poni urice so posebej prilagojene mlajšim otrokom in trajajo 20 minut. S konji hodimo na sprehod, se učimo osnov vodenja, samostojnega jahanja v koraku, spoznavamo tehnike za jahanje v kasu. Ure so res prilagojene točno vašemu otroku. Primerne pa so za vse male ljubitelje konj, saj so konji, ki so vključeni v poni ure, šolani za terapevtsko delo in delo z majhnimi otroki.

Konji so za mlajše otroke super, ker otroci med jahanjem trenirajo ravnotežje, koordinacijo, stabilnost, med tečajem pa se izvajajo aktivnosti, ki gradijo samozavest, samopodobo in izboljšujejo pozornost in koncentracijo.

Ob tem pa otrok ne ve, da se uči in trenira, ampak hodi na najbolj zabavno aktivnost na svetu – jahanje konjičkov!

Cenik poni uric

Poni ura 1x na teden 60 eur/mesec
Poni ura 2x na teden 100 eur/mesec
Poni posamezna ura (člani) 20 eur
Poni posamezna ura (nečlani) 25 eur

Šolske ure jahanja (za otroke od 1. razreda naprej in tudi za odrasle jahače)

Jahalne ure trajajo 45 minut. Spodbuja se, da si jahači sami pripravite konja in čim prej čim bolj samostojno jahate, zato je fino, da se pride na ranč vsaj 15 minut pred začetkom jahalne ure.

V pare razvrstimo jahače tako, da skupaj jahate jahači s čim bolj podobnim znanjem. Če pa želiš, se lahko dogovorimo za individualno jahalno uro.

Vse spodbujamo, da opravljate izpite Jahač 1 in Jahač 2, pri tem pa spoznate osnove dresurnega jahanja, preskakovanja ovir ter jahanja v naravi.

Cilj je, da jahaš čim lepše in čim bolj samostojno, da bomo skupaj lahko konjeniškemu svetu vedno znova dokazovali, da se lahko dobro in lepo jaha tudi na konjem prijazen način …

Postani del ambasadorjev konjem prijaznega jahanja … WE ROCK!

Strnjeni treningi z nočitvami

Če živiš precej stran od nas, pa si vseeno želiš jahati na način, ki je do konj prijazen, hkrati pa se upoštevajo načela biomehanike jahača in konja in te zanima, kako jahati z razumevanjem, lahko prideš k nam za več dni in prespiš v naši stari kmečki hiši, kjer smo uredili domač hostel. Pokliči in se dogovorimo tudi za nočitve in treninge vsak dan, ali celo 2x dnevno.

Cenik šolskih jahalnih ur

Šolska ura 1x na teden 100 eur/mesec
Šolska ura 2x na teden 160 eur/mesec
Individualni tečaj 1x na teden 120 eur/mesec
Individualni tečaj 2x na teden 200 eur/mesec
Posamezna ura v paru (člani) 26 eur
Posamezna ura v paru (nečlani) 30 eur
Posamezna individualna ura (člani) 32 eur
Posamezna individualna ura (nečlani) 35 eur