Učne delavnice in praktično učenje o konjih

Poleg jahanja večkrat letno organiziramo seminarje, namenjene jahačem, ki želite bolje spoznati konja kot svojega partnerja, s katerim lahko sodelujete in ki vam pomaga pri učenju.

Poleg daljših seminarjev imamo v načrtu tudi nekajurne delavnice, na katerih se bomo posvetili posameznim vidikom odnosa s konjem.

Cenik

Delavnice brez jahanja (člani)10 eur
Delavnice brez jahanja (nečlani)20 eur
Delavnice z jahanjem (člani)25 eur
Delavnice z jahanjem (nečlani)40 eur

Zadnje objave o delavnicah:

Sklop seminarjev v začetku leta 2022: Biomehanika jahača – za zavedne jahače; v novembru po znižani ceni!

Na konja vplivamo s tremi dejstvi: s sediščem, nogami in rokami. Preko vizualizacij in poglobljenega razumevanja biomehanike jahača lahko bolje spoznaš teorijo vseh treh dejstev. S pomočjo Feldenkrais metode pa v lastnem telesu začutiš vse, kar se v tvojem telesu zgodi, ko si na konju. Tako teorija postane zate smiselna v tvojem telesu.

Mnenja udeleženk in udeležencev preteklih seminarjev:

…Preden sem začela s Feldijem sem bila čisto trda, čist adijo, kot da ne bi znala jahat. Zdaj je pa ful sprememba. Zdaj je več gibanja, možnosti izolacije na primer nog od zgornjega dela in zgornjega dela od rok. Delajo skladno, in hkrati tudi vsak zase lahko samostojno. 

…To je nekaj nepredstavljivega. Prej sploh nisem vedela, da je to možno, razen če se usedeš na mehaničnega konja. 

…Je super res iz vseh vidikov. Tudi za nekoga, ki jaha v šoli jahanja, ali renta konja, da vzdržuješ sebe v jahalni formi.

…Sem se naučila tekom tega, da se bolj zavedam telesa. Sem se že prej celo življenje s športom ukvarjala, veliko gibala, na primer plesala in jahala. Ampak to ni bilo nič v primerjavi s tem kar sem sedaj preko Feldija odkrila. Je ful fajn, sem res zadovoljna.

…Jst bi priporočala to vsem jahačem! V primerjavi s kakšnim fitnesom in raznimi izobraževanji, treningi, tekmami, to sploh ni drago. In še bolj funkcionalno je, vsaj za jahače.

…Noben mi ni še razložil kako konja lahko obrneš, da grejo rame v smer kamor gre konj, boke pa v drugo stran, da je pol skup postavljeno in gre. Ful dobra prispodoba. Ko jahaš se na to sliko spomniš, to narediš in deluje.

…Nisem mogla verjeti, da je lahko po eni lekciji tak učinek, da res tok čutiš.

…Najbolj me je prepričalo, ko sta dali vse sklope skupaj, ker se vse povezuje. To sem vedno pogrešala.

…Prav ta mir sem čutila, ki si ga že od nekdaj želim, pa ga zelo težko dosežem. Po seminarju sem bila umirjena, sprijaznjena z vsem, nisem velik razmišljala vnaprej. Hkrati pa so bili takrat tut moji gibi skladni s tem, umirjeni in povezani.

…Sva šli drug dan jahat in ona je sedela tako kot še nikoli, ona je od takrat zjahala. Od takrat lahko prvič v življenju drži konja v naslonu, prvič v življenju se je čutila.

…Tako bi jst opisla Feldija: se matraš ful dolg, crkuješ, pol pa v eni Feldi uri gre.

…Tole je izboljšalo odnos s konjem. Bistveno. Ker zdaj razumem, zakaj konj nekaj ne naredi, ker jaz naredim to napol. Oziroma, ko jaz nekaj naredim, zakaj pol on to naredi. 

…Pričakoval sem napotke, kako se moraš držat, pa kaj morš počet pa tak. Bistveno bolj splošno kakor je bilo, ker tole je bilo pa čisto specialistično. 

Naroči se na naše nove objave: