Asi

…je zimski konj, ki uživa v mrazu, dežju in temi. Je samostojen, zanesljiv in najboljši terapevtski in voltažirni konj na svetu.

Dobila pa sem ga zastonj, ker je bil v preteklosti precej bolj problematične narave. Verjetno je razvil vedenjske težave, ker je brez tolta … (to je poseben hod, ki ga imajo islandci). No, Asi je običajen 3-hodni konj, kar je verjetno za islandca mučno, ampak zame, ki nimam pojma o islandskem jahanju in treningu 5-hodnih konj PERFEKTNO. 🤟 psssst. Tukaj nihče nima tolta in verjetno ni razloga za traparije 😉.

Kljub temu da je imel pred mano zelo ljubeči lastnici, jima je mešal štrene in zato sta se odločili, da ga oddata komu z izkušnjami s problematičnimi konji. Tako je pristal pri nas in ne že več kot 10 let z ramo ob rami z mano v maneži in najboljši konj za otroke! 🥰🥰

Se pa naš Asi bliža 30‐tim letom in zato, da ostane v primerni kondiciji, jè hrano, prilagojeno za stare konje, zaradi starosti pa ga je obiskala tudi cushingova bolezen, ki jo uspešno premagujemo s tabletami 🤟🤸‍♀️. Tako da Asi ostaja mladosten in držite pesti, da bo tako še doooooolga leta. Ker navzven se mu pa leta še nič ne vidijo in je v super formi!! 💪

Poleg jahalnega dela v naših predstavah nastopa tudi v voltažirni točki, ki je vedno vredna oglesa. En element lahko vidite spodaj na sliki.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: